Op de E19 tussen Breda en Antwerpen is dinsdagochtend een zwaar ongeval gebeurd waarbij vier vrachtwagens en een motorrijder betrokken waren. De motorrijder werd ter plaatse gereanimeerd en het ongeval zorgde voor heel wat hinder.

'Het ongeval speelde zich kort voor 7.00 uur af ter hoogte van Brecht. Een eerste vrachtwagen voerde om nog onduidelijke reden een remmanoeuvre uit, waarop een achterliggende vrachtwagen naar links moest uitwijken. Daarbij reed hij in op een motorrijder, die vervolgens onder de eerste vrachtwagen werd geslingerd. Ten gevolge van dat ongeval botsten nog eens twee vrachtwagens, zonder veel erg, op de eerste twee vrachtwagens', zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Bij het ongeval raakte de motorrijder levensgevaarlijk gewond. 'Hij werd ter plaatse gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. De rechterrijstrook was versperd waardoor het verkeer slechts over één rijvak richting Antwerpen kon. Daardoor stond er tot 10 kilometer file, goed voor een verliestijd van een uur. Op het hoogtepunt van de file was het aanschuiven tot in Nederland. Omrijden via Bergen op Zoom en de A12 was door wegwerkzaamheden helaas geen optie. Wel werd er een lokale omleiding voorzien via de afrit Loenhout tot de oprit Brecht.'