Anderlecht heeft leider Racing Genk zijn tweede opeenvolgende nederlaag toegediend, het werd 1-2. Romelu Lukaku maakte het winnende doelpunt. Genk blijft de stand aanvoeren, Anderlecht wordt tweede en nadert tot op twee punten van de Limburgers.

De wedstrijd was nog geen minuut ver of leider Genk was gevaarlijk. Topschutter Jelle Vossen kopte een hoekschop van Töszer over en naast.

 De eerste keer dat Anderlecht eruit kwam, was met een mooie aanval over rechts. Lukaku raakte de voorzet maar half en schoot voorlangs.

Enkele minuten later knutselde paars-wit weer een aanval op recht in elkaar. Legear legde terug op Boussoufa, die op de paal schoot. Maar Kljestan was goed gevolgd en legde de rebound in het lege doel.

Genk kon niet meteen iets terugdoen. Het kwam niet in zijn gebruikelijke aanvalsspel. Het was door ongelukkig balverlies van Boussoufa dat Buffel plots alleen op Proto af mocht. De middenvelder stifte de bal heerlijk over de Anderlechtkeeper, plots was het 1-1.

De rest van de eerste helft bracht niet echt wat er op voorhand van deze topper verwacht werd. Beide ploegen hielden het bij middenveldspel, grote kansen werden er niet gecreëerd. 1-1 was de logische ruststand.

 Na de pauze dreigde Anderlecht meteen. Jan Lecjaks, de vervanger van Deschacht op de linksachter, loste verrassend een kanonskogel vanuit een scherpe hoek, Courtois redde knap.

Vijf minuten later was het wel raak voor paars-wit. Weer een prima actie op rechts, Lukaku kopte de voorzet van Legear heel mooi in de verste hoek voorbij Genkdoelman Courtois.

Anderlecht stond verdiend weer op voorsprong. Maar die bonus was bjina weg toen Proto onnodig uitkwam en Camus de bal richting doel 'schouderde'. Mazuch redde op de lijn, en in de rebound schoot Camus onbegrijpelijk over.

 Buffel scoorde wel na een vrije trap van Töszer in de rebound, maar die goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Aan de overkant werd niet goed gefloten: handspel van Joao Carlos moest altijd een penalty voor Anderlecht opleveren, maar ref Verbist en zijn assistenten zagen het niet.

Genk en Anderlecht konden in het slot van de wedstrijd niet echt grote kansen meer creëren. Met enkele wenkende mogelijkheden sprongen beide ploegen slordig om.

Anderlecht won in het hol van de leeuw en wordt weer alleen tweede in de stand, op twee punten slechts van Racing Genk dat wel leider blijft.