De orkaan Tomas, die zaterdag in het westen van de Atlantische Oceaan is ontstaan, is in de nacht van zaterdag op zondag opgeklommen in de hiërarchie en valt nu onder categorie 2 van de schaal van Saffir-Simpson die 5 categorieën telt. Het natuurgeweld trekt richting Jamaïca, Cuba, Haïti en de Dominicaanse Republiek.

Volgens het Nationaal Orkaan Centrum (NHC) in Miami ontwikkelt Tomas windsnelheden van 160 km per uur. De orkaan trekt richting Jamaïca, Cuba, Haïti en de Dominicaanse Republiek. Tevoren deed Tomas de tot de Kleine Antillen behorende Benedenwindse Eilanden aan, waar veel schade is aangericht.

Tomas is zaterdag in het westen van de Atlantische Oceaan ontstaan. De orkaan trakteerde de eilandgroep die de Atlantische Oceaan van de Caraïben scheidt op sterke regenval en windsnelheden tot 120 km per uur. Ook op Saint-Vincent en de Grenadines, Saint-Lucia, Dominica en Martinique was er schade. De orkaan rukte daken af en ontwortelde bomen.

Zaterdag bevond het centrum van de orkaan zich midden de Caraïben en bewoog langzaam naar het noordwesten. Midden volgende week zou Tomas het eiland Hispaniola met Haïti en de Dominicaanse Republiek bereiken. Metereologen waarschuwen vooral voor regenval aldaar en op Jamaïca.