In een vrij agressieve topper hebben Club Brugge en Standard 2-2 gelijkgespeeld. Brugge kwam na een achterstand 2-1 voor, maar Standard maakte nog gelijk. De Rouches maakten het meeste aanspraak op meer, maar scoren lukte niet meer.

Al in de eerste minuut kreeg Tchité een dot van een kans aangeboden door Carl Hoefkens, maar de Standardspits besloot over.

Het eerste halfuur werd gekenmerkt door zeer veel fouten langs beide kanten. Het spel lag vaker stil dan dat er gevoetbald werd. Maar op het halfuur kwam de 0-1 uit de lucht vallen. Simaeys kopte een vrije trap in eigen doel. Bij de vreemde fase kwam De Vlieger onnodig uit, en beging Ciman een trekfout op Geraerts. Maar de goal telde.

Club reageerde meteen, maar Donks kopbal vond de buitenkant van de paal. Vijf minuten voor rust had Vargas wel geluk, hij werkte na een mooie combinatie de afvallende bal van kortbij met een omhaal in het doel.

In de toegevoegde tijd van de eerste helft moest Standarddoelman Bolat met een blessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Srdan Blazic.

In de tweede helft begonnen beide ploegen ietwat twijfelend. De felheid van de eerste helft was even weg. Maar het vuur kwam terug. De nieuwe keeper van de Rouches liet zich tien minuten na de rust opmerken door veel te vroeg uit te komen op een diepe bal. Vargas omspeelde Blazic simpel en scoorde zijn tweede van de middag, zijn elfde in totaal.

Standard ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar kansen voor. Maar Cyriac kraakte zijn schot en Carcela's vizier stond nog niet scherp genoeg. Nog eens Cyriac kreeg een opgelegde kans, maar hij miste onbegrijpelijk vanop drie meter voor de goal.

 Vargas werd iets na het uur vervangen door Perisic. De Venezolaan werd met de Europese match van donderdag in het zicht uit voorzorg naar de kant gehaald.

 Brugge werd weggedrukt door een aandringend Standard. Cyriac maakte dan toch de gelijkmaker. Eerst kopte Witsel op de paal, maar Cyriac kopte de rebound in de hoek. De 2-2 was verdiend.

 Zes spelers stonden tot de 77e minuut met een gele kaart achter hun naam. Ciman en Simaeys waren twee van hen. Twee minuten later hadden ze allebei rood nadat ze hun tweede gele kaart kregen van ref Joeri Van De Velde.

 Met tien tegen tien bloedde de wedstrijd een beetje dood. Grote kansen kwamen er niet meer, het bleef bij een billijke 2-2.