Kim Clijsters heeft voor de derde keer de Masters gewonnen. Na een spannend en aangenaam kijkstuk versloeg ze Caroline Wozniacki in de finale met 6-3, 5-7 en 6-3.

In de eerste game brak Clijsters overtuigend Wozniacki's opslag. Ze ging meteen door en won de eerste twee games van de partij.

Pas in de derde game deed een zichtbaar gefrustreerde Wozniacki iets terug, en kwam daarna zelfs op 2-2.

Clijsters maakte af en toe wat slordige foutjes, maar legde Wozniacki, de mondiale nummer één, toch haar wil op. Ze haalde de eerste set binnen met 6-3.

In de tweede set leek Clijsters af te stevenen op set- en dus matchwinst. Maar toen ze bij een 4-2 voorsprong mocht serveren voor 5-2, stak Wozniacki een tandje bij. Clijsters had geen antwoord op het spel van de Deense, die doorstoomde naar 5-7 setwinst.

De Deense won ook het eerste spelletje van de laatste set, maar Clijsters ging erop en erover. Bij 5-3 mocht ze serveren voor de match. Onze landgenote leek even te zenuwachtig om het af te maken, Wozniacki ging naar 15-40. Maar Clijsters kwam terug. Op haar eerste matchpunt sloeg ze een dubbele fout, maar het tweede was het goede. Zo eindigde Clijsters haar seizoen in schoonheid.

Fysiek zwaar, maar heel blij

'Het was een lange en fysiek zware match, maar ik ben heel blij met deze overwinning', reageerde ze meteen na haar zege in het hete Doha. 'Ik kan me voorstellen dat dit voor Caroline een ontgoocheling is. Ik weet niet hoe lang ik nog blijf tennissen, maar zij heeft in elk geval nog een mooie toekomst voor zich', besloot ze.

Derde wereldtitel 

Met haar derde Masters-zege - ze won het toernooi ook in 2002 en 2003 - doet Clijsters beter dan wie dan ook in het huidige vrouwentennis. Zowel Serena Williams als Justine Henin moeten het voorlopig stellen met twee officieuze wereldtitels.

In haar tweede carrière heeft Clijsters alle finales gewonnen die ze gespeeld heeft. Dit jaar was ze de beste in Brisbane, Miami, Cincinnati, de US Open en nu dus de Masters.