Vermiste vrouw uit Bonheiden vermoord door vriend
Foto: rr
De onderzoeksrechter heeft zondag de 27-jarige ex-vriend van Iris Van Herck (30) uit Bonheiden aangehouden voor moord. Op zijn aanwijzen werd ook haar lichaam teruggevonden in het kanaal Leuven-Dijle. Dat werd vernomen bij het parket van Mechelen.

Iris Van Herck, moeder van drie kinderen, was in de nacht van 23 op 24 oktober spoorloos verdwenen na een afspraak met haar ex-vriend. De man uit Mechelen werd door de politie zaterdag verhoord. 'Aanvankelijk als getuige, tot hij vertelde dat hij haar tijdens een discussie in haar woning gewurgd had. Hij zei er wel meteen bij dat hij haar niet gedood had', zegt Erica Colpin van het Mechelse parket.

'Hij zette haar vervolgens in haar wagen en reed wat rond. Ter hoogte van de brug van Battel duwde hij haar met voertuig en al in het kanaal. Ook op dat ogenblik zou ze volgens hem nog geleefd hebben. Hij zegt dat ze uit haar wagen was geraakt en nog om hulp had geschreeuwd, maar hij liet haar daar achter.'

Na zijn verklaring werd zaterdagavond een duikteam ter plaatse gestuurd en werd haar wagen gelokaliseerd. Er zat echter niemand in. De auto werd zondagmorgen uit het water getakeld en in de onmiddellijke omgeving van het voertuig vonden duikers het lichaam van de vermiste moeder.

De ex-vriend werd aangehouden voor moord en verschijnt wellicht vrijdag voor de raadkamer.