In het noorden van Honduras zijn zaterdag veertien personen vermoord die een amateurvoetbalwedstrijd bijwoonden. Wellicht gaat het om een afrekening.

De moordpartij had plaats in San Pedro Sula, de tweede stad van het land. De slachtoffers bevonden zich op een voetbalterrein toen acht tot tien gemaskerde mannen opdoken en met machinegeweren begonnen te schieten.

Tien aanwezigen waren op slag dood. Vier anderen overleden in het ziekenhuis, aldus de politiewoordvoerder van Tegucigalpa. Volgens de politie hadden de daders het gemunt op sommige bezoekers van het lokale voetbaltreffen.

Armando Calidoni, de viceminister van Binnenlandse Zaken, verklaarde aan de media dat het wellicht een afrekening onder misdadigers betrof.
Honduras kampt met 78,8 moorden per 100.0000 inwoners met een van de hoogste moordcijfers ter wereld, aldus een rapport van de regeringscommissaris voor de mensenrechten.

Tussen januari 2000 en juni 2010 stierven in het land 36.036 personen een gewelddadige dood, of een gemiddelde van 286 per maand.