Chadli bezorgt Twente leidersplaats
Pieters (PSV) vecht voor de bal met Ruiz (Twente) Foto: EPA
Michel Preud'homme gooit momenteel hoge ogen in de Nederlandse Eredivisie met 'zijn' Twente. De ploeg uit Enschede ging met 0-1 winnen op het veld van PSV Eindhoven en is daardoor de nieuwe leider in Nederland. Chadli zorgde voor het enige doelpunt.

PSV was in de eerste helft het meest in balbezit, maar de beste kansen waren bij counters voor Twente.  Janko was er het dichtste bij maar zijn kopbal van dichtbij werd gestopt door Andreas Isaksson. De Eindhovenaren kregen voor de rust geen grote kansen, maar schreeuwden tevergeefs wel tot twee keer toe om een strafschop.

Twente startte sterk aan de tweede helft: Jansen trapte eerst nog tegen de lat, maar even later was dan toch raak voor de Tukkers. Nacer Chadli, die nog steeds niet heeft gekozen tussen de Belgische en de Marokkaanse nationale ploeg, maakte met een fraai schot zijn eerste eredivisiegoal voor Twente.

In een grimmige slotfase kreeg Vukovic nog rood voor een stevige charge op Bryan Ruiz en was invaller Marcus Berg dicht bij de 1-1. De ploeg van Michel Preud'homme hield echter stand en komt zo aan de leiding in de Eredivisie.

Preud'homme was dan ook zeer tevreden na afloop. 'Als ploegen zo dicht bij elkaar zitten, gaat het om details. Die zijn vandaag onze kant op gevallen.De Er stonden twee ploegen op het veld die beide geheel in hun eigen stijl hebben gespeeld. PSV was veel aan de bal, Twente zocht elke keer meteen de diepte als het de bal had. Iedereen heeft zijn taak perfect uitgevoerd. Dus we zijn allemaal heel blij', reageerde onze landgenoot opgelucht.

Ook Vertonghen en Ivens pakken zege

Ajax, met Vertonghen in de basis, diende Heracles zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen toe. Het werd 1-4 voor de Amsterdammers. Birger Maertens speelde de hele match voor Heracles. Nog in de Eredivisie won Jonas Ivens met Groningen met 3-5 bij het VVV van Ken leemans. Steve de Ridder en De Graafschap verloren met 2-0 bij NAC.