Anderlecht winnaar van Super Sunday, Broos pakt punt in eerste wedstrijd
Genk - Anderlecht: 1-2 Foto: belga
Anderlecht is de grote winnaar van Super Sunday. Het klopte zelf leider Genk en zag Club en Standard gelijkspelen. AA Gent klopte KV Mechelen in een rechtstreeks duel om de vierde stek. Hugo Broos pakte in zijn eerste wedstrijd met Zulte Waregem meteen een punt tegen Lokeren. Eupen en Lierse speelden 2-2 gelijk. Ook Germinal Beerschot en Sint-Truiden deelden de punten. Westerlo won tenslotte met 2-1 van Cercle Brugge.

Herbeleef hier alle wedstrijden fase per fase


Vrijdag: 20u30

Charleroi - Kortrijk: 0-0

Charleroi en KV Kortrijk hebben in een bijzonder matige wedstrijd 0-0 gelijk gespeeld. Nog voor de aftrap was de malaise in Charleroi al voelbaar. Lees de rest van het verslag hier.

Zaterdag: 20u00

AA Gent - KV Mechelen: 3-1

AA Gent heeft thuis KV Mechelen geklopt in een rechtstreeks duel om de vierde stek in de rangschikking. Het werd 3-1 in het Ottenstadion. Coulibaly en Ljubijankic zorgden voor de dubbel voorsprong. Lees de rest van het verslag hier.


Eupen - Lierse: 2-2

Eupen en Lierse hebben in de degradatietopper van de dertiende speeldag 2-2 gelijk gespeeld. Lierse kon zijn voorsprong na de rust niet vasthouden. Lees de rest van het verslag hier.


Zulte Waregem - Lokeren: 1-1

Zulte Waregem heeft met zijn nieuwe trainer Hugo Broos een verdiend punt thuis gehouden tegen Lokeren. Het werd 1-1 aan de Gaverbeek. Lees het verslag hier.


Germinal Beerschot - Sint-Truiden: 0-0

Germinal Beerschot kwam tegen Sint-Truiden thuis niet verder dan 0-0. Beide ploegen schieten niets op met het povere gelijkspel. Lees de rest van het verslag hier.


Westerlo - Cercle Brugge: 2-1

Westerlo heeft Cercle Brugge een zure nederlaag aangesmeerd. Cercle Brugge gooide in de blessuretijd een puntje nog te grabbel. Lees de rest van het verslag hier.

Zondag: 15u30

Club Brugge - Standard 2-2

In een vrij agressieve topper hebben Club Brugge en Standard 2-2 gelijkgespeeld. Brugge kwam na een achterstand 2-1 voor, maar Standard maakte nog gelijk. De Rouches maakten het meeste aanspraak op meer, maar scoren lukte niet meer. -Lees het volledige verslag

Zondag: 18u00

Racing Genk - Anderlecht 1-2

Anderlecht heeft leider Racing Genk zijn tweede opeenvolgende nederlaag toegediend, het werd 1-2. Romelu Lukaku maakte het winnende doelpunt. Genk blijft de stand aanvoeren, Anderlecht wordt tweede en nadert tot op twee punten van de Limburgers. -Lees het volledige verslag