Clijsters ondanks auto-ongeval toch naar finale Masters
Foto: photo news
Kim Clijsters won, ondanks een auto-ongeval eerder op de dag, toch haar halve finale in Doha tegen de Australische Samantha Stosur De Limburgse won de partij met 7-6 (7-3) en 6-1. In de finale ontmoet Clijsters de Deense Caroline Wozniacki.

Clijsters leek toch onder de indruk van het auto-ongeval waarin ze een paar uur voor de wedstrijd in betrokken was, want ze stond voor het ze goed en wel besefte 3-0 achter en liep te sakkeren tegen zichzelf. De Limburgse herpakte zich echter, ging door de opslag van Stosur en kwam terug tot 3-3. De dames hielden elkaar in een spannende eerste set in evenwicht tot 6-6. Clijsters hield de zenuwen het best onder controle en won de  tiebreak met 7-3.

Onze landgenote ging door op haar elan in de tweede set. Ze won eerst zelf haar opslaggame en brak nadien de service van Stosur. De Australische was helemaal van slag en kon nog maar één game winnen. Clijsters kende geen genade, stoomde door naar 5-1 en benutte haar tweede matchpunt.

'Mijn ervaring hielp me'

Clijsters was na afloop tevreden over haar partij. 'Ik startte niet goed aan de wedstrijd, had niet genoeg focus en maakte teveel fouten met mijn forehand. Maar ik speelde al zo vaak tegen Stosur dat ik wist hoe ik haar moest aanpakken. Met mijn ervaring kon ik de tiebreak uiteindelijk naar mijn hand zetten', verklaarde de Limburgse.

'In de tweede set speelde ik erg agressief en die risico's loonden. Ik voelde me sterker worden. Tegen wie ik in de finale wil spelen? Dat maakt niet uit, het zijn beiden prima speelsters', besloot onze landgenote.

Clijsters kan zondag in de finale voor de derde keer de WTA Masters winnen. Eerder lukte haar dat in 2002 en 2003. Het zou voor Clijsters de 40e WTA-titel uit haar carrière betekenen, de vijfde dit jaar (na Brisbane, Miami, Cincinnati en de US Open).

Derde Masters?

Caroline Wozniacki, het nummer 1 van de wereld, versloeg in haar halve finale de Russin Vera Zvonareva (WTA 2) met 7-5 en 6-0. Clijsters (27) en Wozniacki (20) speelden nog maar één keer tegen elkaar op het WTA-circuit. In de finale van de US Open van 2009 won Clijsters met 7-5 en 6-3.

Clijsters kan zondag haar 40e WTA-titel veroveren, haar derde Masters (na 2002 en 2003). Wozniacki telt voorlopig 12 WTA-toernooizeges op haar palmares. De Masters won ze nog nooit.