Vier tijdelijke slachtplaatsen in Brussel tijdens Offerfeest
Foto: jimmy kets
Brusselse moslims die willen deelnemen aan het komend Offerfeest op 16 november kunnen gebruik maken van vier tijdelijke slachtplaatsen in Anderlecht, Brussel-Stad, Schaarbeek en Sint-Jans-Molenbeek. Thuisslachting van schapen is verboden. Dat meldt staatssecretaris Emir Kir (PS) vrijdag in een persbericht.

Voor elke tijdelijke slachtplaats wordt een subsidie van 25.000 euro gegeven door het Brussels gewest op voorwaarde dat elke organiserende gemeente zich aansluit bij tenminste twee andere gemeenten en dat er een capaciteit is van minstens 500 schapen per site.

De tijdelijke slachtplaats in Anderlecht wordt geïnstalleerd op de parking van het slachthuis in de Industriekaai, voor Brussel is dat op de Vroegmarkt Mabru in de Werkhuizenkaai, voor Molenbeek is dat de gemeentelijke garage in de Vierwindenstraat en voor Schaarbeek is dat in Jeruzalemstraat nabij het Neptunium.

Net Brussel verdeelt in de loop van november nog 40.000 folders in het Frans, Nederlands, Arabisch en Turks. Daarin staan de gegevens van de vier gemeentelijke slachthuizen en de erkende privéslachthuizen in een straal van 50 kilometer rond het Brussels gewest. Zoals elk jaar zal Net Brussel op zijn eigen begroting het beheer en de verwerking ten laste nemen van het afval van het Offerfeest. Het is verboden om huiden en slachtafval te dumpen in witte zakken of containers voor huishoudelijk afval.