Youp van ’t Hek zet klachtengolf over helpdesks in gang
Youp van 't Hek voert een kruistocht tegen onwillige helpdesks. vrt Foto: © VRT / WOESTIJNVIS 2009
De Nederlandse cabaretier Youp van ’t Hek heeft half Nederland meegekregen met een kruistocht tegen de mobilofoniegroep T-Mobile. Tienduizenden Nederlanders kunnen zich herkennen in zijn verhaal over slechte klantendiensten.

Van ’t Hek twitterde de voorbije dagen volop over de slechte behandeling van zijn zoon door de gsm-operator T-Mobile. Lange wachttijden, onkundige medewerkers, van het kastje naar de muur gestuurd worden,... Het is een verhaal waar heel wat consumenten zich in kunnen herkennen.

De cabaretier kreeg er op Twitter duizenden volgelingen bij - in enkele dagen ging de teller van 40.000 naar bijna 58.000 - en haalde alle Nederlandse media. De Nederlandse Consumentenbond liet al weten zijn actie toe te juichen.

De actie is intussen ook veel breder geworden. Van ’t Hek heeft zich opgeworpen als de ombudsman voor iedereen die al eens gefrustreerd raakte door de helpdesks van grote bedrijven. Samen met de krant NRC Handelsblad werd het e-mailadres Youp@nrc.nl geopend, waar mensen hun lachwekkende ervaringen kunnen meedelen.

Omdat wij er bij Standaard.biz van overtuigd zijn dat helpdesk-problemen geen exclusief Nederlands fenomeen zijn, doen we een gelijkaardige oproep.

Wat waren uw meest hilarische, kafkaiaanse ervaringen met de helpdesk van uw bank, telecomoperator, energiebedrijf of andere leverancier? Laat het ons weten door te reageren op dit artikel.