Nieuw-Zeelanders krijgen hun 'Hobbit'
'The Hobbit', de prequel op de 'Lord of the Rings'-trilogie, zal toch in Nieuw-Zeeland verfilmd worden. Dat heeft premier John Key woensdag bevestigd.

De beslissing is het resultaat van twee dagen van intense onderhandelingen tussen Key en de producenten van 'The Hobbit'.

Filmstudio Warner Brothers overwoog even de film in een ander land op te nemen, nadat de Nieuw-Zeelandse acteursvakbond had opgeroepen tot een boycot van de film. De vakbond eiste betere lonen voor de Nieuw-Zeelandse acteurs.

'Ik ben ontzettend blij dat we dit resultaat hebben behaald', vertelt John Key aan de Britse omroep BBC. 'Nu de twee ’Hobbit’-films hier in Nieuw-Zeeland zullen worden opgenomen, kunnen we duizenden Nieuw-Zeelanders aan het werk zetten. Het succes van de ’Lord of the Rings’-trilogie, die hier ook is opgenomen, heeft het toerisme in Nieuw-Zeeland indertijd fel aangewakkerd. Met ’The Hobbit’ verwachten we hetzelfde', zegt Key.

Regisseur van dienst is opnieuw Nieuw-Zeelander Peter Jackson, de man achter de ’Lord of the Rings’-films. De opnames van 'The Hobbit' zijn gepland voor februari. De Britse acteur Martin Freeman, bekend van onder meer de romantische komedie 'Love Actually' en de cultreeks 'The Office', zal de rol van Bilbo Baggins vertolken.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig