Trappist Westvleteren mogelijk in winkelrekken
Foto: rr
De paters in Westvleteren voeren gesprekken om hun veelgeprezen bier te koop aan te bieden bij Colruyt. De paters voelen zich genoodzaakt om deze 'historische stijlbreuk' te plegen omdat de kosten voor de verbouwingen aan hun abdij hoger oplopen dan gedacht.

Colruyt zegt dat er gesprekken lopen met de abdijgemeenschap, maar het ontkent dat er al een overeenkomst is om het bier binnenkort in de rekken te leggen. een bericht hierover in Het Laatste Nieuws van vandaag, is volgens Colruyt dan ook 'voorbarig'.

Verbouwingen

'Uit principe brouwden we tot nu toe een beperkt aantal hectoliter bier en hielden we ons ver van platte handel, maar de kosten voor de verbouwingen aan onze abdij lopen veel hoger op dan gedacht. We zijn verplicht om minstens tijdelijk meer te brouwen en ons bier in de ’commerce’ te gooien', bevestigde de 'broeder-telefonist' aan de krant.

De besprekingen met Colruyt zijn nog volop aan de gang. Mogelijk zal een soort degustatiebox in de winkelrekken komen, met drie flessen bier en een glas. 'Het is zeker te vroeg om nu info te geven over een mogelijk concrete actie', aldus Colruyt in een reactie op het krantenartikel.

Beste bier

De trappist van Westvleteren werd in 2005 uitgeroepen tot 'beste bier ter wereld'. De verbouwingen aan de abdij zijn noodzakelijk. Door scheuren en verzakkingen werd een deel van de gebouwen door de brandweer onveilig verklaard.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig