De Italiaan Davide Rigon heeft RSC Anderlecht zondag de eindzege bezorgd in de Superleague Formula, het autosportkampioenschap voor voetbalclubs. Zijn leidersplaats werd in de twaalfde en laatste kampioenschapsmanche op het Spaanse Circuito de Navarra nog fel belaagd, maar Rigon hield stand en verzekerde zich zo van een cheque ter waarde van 1 miljoen dollar.

Rigon had zaterdag de pole veroverd en werd zondag tweede in de eerste wedstrijd, na John Martin van Beijing Guoan FC. In de tweede wedstrijd, met omgekeerde startvolgorde, finishte de Italiaan als elfde.

In de superfinale, die gewonnen werd door Beijing voor Tottenham (Craig Dolby) en PSV (Esteban Guerrieri), had Rigon voldoende aan een vierde plaats om zich van de eindzege te verzekeren. De Belg Frédéric Vervisch werd voor Liverpool zestiende in de eerste wedstrijd en viel uit in de tweede.

In de eindstand heeft Rigon 699 punten, net twee meer dan Tottenham. Bazel strandt op de derde plaats (667). 'Dit is ongelooflijk, want het was bijzonder moeilijk om hier de titel te pakken. Het was een plezier om voor Anderlecht uit te komen dit seizoen', stelde Rigon, die in 2008 al eens de titel pakte met Beijing Guoan.