Al vijf trainers ontslagen dit seizoen
04/09/10: Danny Ost stapt op als trainer van Eupen. De club uit de Oostkantons is na vijf speeldagen nog steeds puntenloos en draagt de rode lantaarn. Foto: andre verhoeven
Bart De Roover is dit seizoen al de vijfde trainer die vroegtijdig moet opstappen bij zijn club. Een overzicht.

04/09/10: Danny Ost stapt op als trainer van Eupen. De club uit de Oostkantons is na vijf speeldagen nog steeds puntenloos en draagt de rode lantaarn. Naast Ost geven ook zijn assistent Egide Forthomme, keeperstrainer Maurizio Guidon en fysiektrainer Roberto Fiorillo hun ontslag. Twee dagen later wordt Ost opgevolgd door de Italiaan Eziolino Capuano.

18/09/10: Aimé Anthuenis wordt na de 2-0 nederlaag tegen Westerlo op de zevende speeldag ontslagen als coach van Lierse, dat met 1 punt gedeeld laatste staat. Hij wordt voorlopig opgevolgd door assistent Eric Van Meir, die bijgestaan wordt door Chris Janssens.

20/09/10: Jacky Mathijssen is geen trainer meer van Charleroi. Na de zware 0-5 thuisnederlaag van zondag tegen Club Brugge kwam het in de kleedkamer al tot een aanvaring met voorzitter Abbas Bayat. Na zeven speeldagen staan de Henegouwers met vijf punten op een teleurstellende 14e plaats in het klassement.

23/09/10: De Hongaar Laszló Csaba wordt de nieuwe coach van Charleroi. Hij tekende een contract tot het eind van het seizoen en volgt bij de Henegouwers Jacky Mathijssen op.

24/09/10: De Italiaan Eziolino Capuano stapt na amper 19 dagen al op als trainer van neo-eersteklasser Eupen. In zijn kielzog volgt bijna heel de technische staf. Capuano wordt in de Oostkantons vervangen door de Fransman Albert Cartier, die een contract tot aan het einde van het seizoen tekende. Eupen staat na acht speeldagen met amper één puntje nog steeds op de laatste plaats in de Jupiler Pro League.

24/10/10: Zulte Waregem beëindigt de samenwerking met Bart De Roover. Na 12 speeldagen staat de West-Vlaamse club op de 12e plaats met 12 punten. Het 0-0 gelijkspel bij Lierse wordt De Roover fataal. Assistent-trainer Eddy Van den Berge neemt voorlopig over.