Ferguson: 'Rooney wil Manchester United verlaten'
Foto: EPA
Sir Alex Ferguson, de 68-jarige manager van de Engelse vicekampioen Manchester United, heeft dinsdag op de clubwebsite bevestigd dat de bijna 25-jarige steraanvaller Wayne Rooney de club wil verlaten.

'Ik heb met hem gesproken en hij heeft me bevestigd dat hij de club wil verlaten. Ik was verbaasd en teleurgesteld om dat te horen. Niemand hier begrijpt het. Enkele maanden geleden verklaarde hij nog dat hij bij de beste club ter wereld zat. We weten echt niet wat hem op andere gedachten gebracht heef'", verduidelijkte de Schotse manager.

Ferguson en het bestuur van de 'Red Devils' waren echter al van in augustus op de hoogte van de plannen van de aanvaller. De manager van Rooney meldde toen aan David Gill, CEO van Manchester United, dat Rooney zijn huidige contract, dat tot 2012 loopt, niet wilde verlengen.

Problemen op het veld en thuis

Wazza' speelt sinds 2004 bij de Mancunians en boekte in zeven seizoenen tijd heel wat successen met de club. De laatste tijd leek er echter een haar in de boter te zitten. Rooney zat meer dan hem lief was op de bank en bovendien verklaarde Ferguson dat de spits geblesseerd was terwijl de speler dat altijd ontkend heeft. De aanvaller kwam ook in opspraak omdat hij zijn vrouw tijdens haar zwangerschap zou hebben bedrogen.

'Vanaf het moment dat hij hier gearriveerd is, hebben we hem altijd willen helpen. Maar ondanks alles laten we de deur nog altijd op een kier', besloot Ferguson, die benadrukte dat hij nooit in onmin is geraakt met zijn sterspeler.