De bonussen voor het vierde kwartaal bij BP zullen volledig worden berekend op basis van het nastreven van veiligheidscriteria.

Bob Dudley, de nieuwe baas van de Britse petroleumgroep, heeft de werknemers dat in een e-mail laten weten, zo schrijft de Financial Times dinsdag.

Dudley, in functie sinds 1 oktober, heeft van veiligheid zijn absolute prioriteit gemaakt om het bezoedelde blazoen van BP te proberen oppoetsen. Het imago van de oliegroep kreeg een ernstige deuk na de ontploffing van het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico in april en de daaropvolgende olieramp.

De mail van Dudley was gericht aan de 80.000 werknemers van BP. De toepassing en de verbetering van de veiligheidsregels, met de bedoeling op dat vlak "uitmuntendheid" te bereiken, zullen de "enige criteria" zijn die in rekening worden genomen voor de betaling van bonussen in het vierde kwartaal van 2010, luidt het.

BP komt op 2 november met de resultaten voor het derde kwartaal van dit jaar. In juli werd nog een kwartaalverlies van 16,9 miljard dollar aangekondigd, door de gigantische provisies die de petroleumgroep moest aanleggen om de kosten van de olieramp het hoofd te bieden.