Het openbaar ministerie heeft 15 jaar cel en een terbeschikkingstelling van de regering gedurende 10 jaar gevorderd voor een 18-jarige uit Borsbeek. De jongeman probeerde op 16-jarige leeftijd een taxichauffeur te vermoorden. De zaak is dinsdag behandeld voor de bijzondere jeugdkamer van de correctionele rechtbank van Antwerpen.

De taxichauffeur was op 28 maart 2009 naar de Windmolenstraat in Hoboken geroepen, waar de beklaagde en een 15-jarige kompaan instapten. Toen de chauffeur wilde vertrekken, sloeg de beklaagde een lange veter rond zijn hals en trok die aan tot de man het bewustzijn verloor. Toen hij weer bijkwam, gaf de beklaagde hem vuistslagen en trok zijn kompaan de veter opnieuw aan tot hij hen vertelde waar zijn geld lag.

Voor dood achtergelaten

De taxichauffeur werd vervolgens nogmaals gewurgd - ditmaal met de blote handen - uit de wagen gesleurd en zwaar geslagen. De jongens lieten de man voor dood achter en gingen er met zijn geld en taxi vandoor. De man overleefde de feiten en de politie arresteerde de jongeren enkele dagen later. De beklaagde gaf toe dat de overval gepland was en dat het de bedoeling was om het slachtoffer te doden.

Aanranding en autodiefstallen

De beklaagde, die alleen terecht stond aangezien zijn kompaan nog te jong was om voor de bijzondere jeugdkamer te komen, wordt ook vervolgd voor slagen aan een begeleider van De Hutten in Mol, de aanranding van zijn ex-vriendin en drie autodiefstallen. Drie slachtoffers eisen in totaal zowat 37.000 euro aan schadevergoedingen. Het vonnis volgt op 16 november.