Saudische prins schuldig aan moord
Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe de Saoedische prins zijn vriend slaat en stampt. afp Foto: © AFP
De Saudische prins Abdulaziz bin Nasser al Saud is dinsdag in Londen schuldig bevonden aan de moord op zijn bediende. Dat heeft een jury in Londen bepaald. De 34-jarige prins riskeert een levenslange gevangenisstraf.

Prins Saud Abdulaziz Bin Nasir Al Saud (34) arriveerde in december van vorig jaar in Londen met zijn 'beste vriend' Bandar Abdulaziz. Ze huurden er een suite in het vijfsterrenhotel Landmark. Het duo had een lange wereldreis achter de rug langs Praag, Milaan, Marakech, de Malediven en andere bestemmingen.

Rijke nietsnut


De twee kozen hun reisbestemmingen uit aan de hand van de Spartacus International Gay Guide. In Londen leefde prins Saud het leven van een rijke nietsnut: shoppen, uit eten, discotheken en ondertussen barmannen en mannelijke prostituees oppikken.

Na verloop van tijd liepen de zaken uit de hand. De prins behandelde zijn 'beste vriend' steeds meer als een seksslaaf die hij voortdurend vernederde en aftroefde. Begin februari werd de prins in de hotellift gefilmd door de bewakingscamera's terwijl hij Bandar schopte en sloeg waar hij hem maar raken kon. Zijn slachtoffer liet hem gedwee begaan.

'Overval'

Op Valentijnsdag, na een uitgebreid eet- en drinkgelag in de stad, keerde het duo terug naar hun hotelsuite. De prins vergreep zich weer aan zijn dienaar. Hij sloeg hem de tanden uit en sloeg hem het hoofd in. Ondertussen beet hij hem ook nog eens in beide wangen. Bandar overleefde de ranseling niet.

Op het ondergoed van de man vonden speurders achteraf DNA-sporen van de prins. Na de moord probeerde die de feiten te verdoezelen als een overval. Maar uiteindelijk bekende hij de doodslag. Hij ontkent evenwel homo te zijn, hoewel de aanklager het tegendeel met een overvloed van bewijzen kon  aantonen.