Nederlandse ouderorganisatie wil
Foto: rr
De Nederlandse ouderorganisatie Ouders & Coo roept ouders op in november en begin december niet met hun kinderen naar een bioscoop te gaan waar de film "Sint" van regisseur Dick Maas draait.

Kinderen lopen volgens de organisatie het risico dat ze ongewild "gruwelijke beelden" te zien krijgen van de film van regisseur Dick Maas. De komische horrorfilm gaat over een bloeddorstige Sinterklaas die kinderen onthoofdt.
Ouders & Coo is niet de eerste die over de film klaagt. Na klachten onderzoekt de Reclame Code Commissie of de poster en de trailer van de film niet te schokkend zijn voor kleine kinderen.

Een woordvoerder van Pathé, de grootste bioscoopketen, liet in een reactie weten het nut van de oproep van Ouders & Coo niet in te zien. "De bioscopen zijn hier helemaal geen partij in. We zijn niet de makers van de film en ook niet van de posters."

"Sint" gaat in Vlaanderen op 31 oktober in première op het Brugse Razor Reel Festival. Ook in ons land weerklinkt protest. Het Belgisch Sinterklaasgenootschap liet al weten dat er maatregelen moeten komen tegen de film.