VIDEO: Russische agent op de vlucht voor wolven
Foto: *
Een roedel grijze wolven heeft in Rusland een verkeersagent de schrik van zijn leven bezorgd. De agent controleerde ’s avonds een wagen, toen vanuit het niets een elftal wolven kwam aangerend. De man zocht dekking in de wagen en kon het nog navertellen.

De agent patrouilleerde ’s avonds op de drukke weg M23 nabij Rostov aan de Don, een havenstad in het zuiden van Rusland. Hij hield een wagen tegen omdat een voorlicht niet brandde. Op het moment dat hij de tegenhouden bestuurder te woord wilde staan, zag hij dat in de achtergrond een troep wolven kwam aangerend.

De agent nam het zekere voor het onzekere en stapte haastig langs de passagierskant in de wagen. In een internetfilmpje zie je de elf jagende wolven voorbij de wagen rennen terwijl aan de andere kant van de snelweg andere wagens nietsvermoedend passeren. Ook uit de richting vanwaar de wolven kwamen, komt een auto aangereden. Die wijkt uit naar de tegenovergestelde rijstrook en moet even spookrijden.

In Rusland leven ongeveer dertigduizend grijze wolven. In hun moeizame zoektocht naar voedsel hebben ze tegenwoordig geen schrik meer van mensen. Ze vallen zelfs supermarkten binnen om hun honger te stillen.

Of de bestuurder uiteindelijk een boete aan zijn been kreeg, is niet bekend.