Zwak STVV voor de zesde keer op rij onderuit
Foto: *
Eupen pakt eerste zege Eupen heeft zijn eerste zege in de Jupiler League eindelijk beet. Niet helemaal een verrassing dat dit tegen Sint-Truiden gebeurde, want de Limburgers gingen gisteren al voor de zesde keer op rij onderuit. STVV is meteen dan ook degradatiekandidaat.

Beide trainers hadden er, in vergelijking met de vorige speeldag, flink de borstel doorgehaald. Vooral Brepoels verraste met een eerste selectie voor ex-Eupenaar Carlo Evertz en basisplaatsen voor onder andere Rymenants en Christ.

Verder waren bij de bezoekers ook Volders en Caluwé weer van de partij. Geen wonder dat het vanaf het begin dan ook zoeken was bij de Kanaries en dat de thuisploeg het best opende. Bijna onmiddellijk met succes ook, want al na goed tien minuten ging een vrijschop van Lepiller via de voet van Panizzolo in doel. Met een gelukje dat wel, maar daarom niet minder verdiend, want STVV bracht er niets van terecht.

Integendeel zelfs en halfweg de eerste helft wisten ze op de nieuwe tribunes aan de Kehrweg al helemaal niet meer waar ze het hadden. Lepiller zette zich vanop links achter een hoekschop en nu was het Zukanovic die op de goede plaats stond om Volders te vloeren.

En het was nog bijlange niet gedaan. Eerst zette Vandenbergh de hele STVV-verdediging simpelweg in de wind en een minuutje later maakte Lepiller er, knap gelanceerd door Hendrikx, zelfs 4-0 van. Op slag van rust pegelde diezelfde Lepiller nog een vrije trap tegen de kruising.

De eerste Eupense zege stond toen natuurlijk al lang vast en na de rust werd er nog een strikje rond gedaan. Kapitein Milicevic zorgde direct voor de forfaitcijfers en Kevin Vandenbergh mocht de 6-0-eindstand op het bord zetten. Cijfers die ook alles zeggen over de prestatie van STVV, want het werd door een agressief en enthousiast spelend Eupen volledig van de geveegd. Een andere conclusie dan dat de ploeg van Guido Brepoels nu een serieuze degradatiekandidaat wordt valt dan ook niet trekken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig