Philippe Gilbert is dé Nieuwsblad Flandrien
Gilbert is voor de tweede keer dé Nieuwsblad Flandrien Foto: belga
Philippe Gilbert heeft in hartje Brussel voor de tweede keer op rij de Trofee van de Nieuwsblad Flandrien in ontvangst genomen. Tom Boonen is tweede, Jurgen Van Den Broeck is derde.

Philippe Gilbert of Jurgen Van Den Broeck? Daar leek het in de splinternieuwe Brusselse Square allemaal om te gaan draaien. Alhoewel, na zijn overwinning in de Ronde van Lombardije twijfelde niemand er nog aan dat Philippe Gilbert zich voor de tweede maal tot Nieuwsblad Flandrien zou kronen. Uiteindelijk werd Van Den Broeck zelfs pas derde, na Tom Boonen.

Eddy Merckx maakte aan het begin van de verkiezing de vijf genomineerden bekend. Stijn Devolder en Bjorn Leukemans werden na de eerste stemronde van dat lijstje geschrapt.

Fabian Cancellara is internationale Flandrien

Fabian Cancellara (Saxo Bank) heeft de Internationale Flandrien Award gekregen op het Gala van de Flandrien in Brussel. De 29-jarige Zwitser volgt de Brit Mark Cavendisch op de erelijst op. Zelf kreeg hij de prijs voor de beste internationale wielrenner van het seizoen al eens in 2008.

Cancellara won in 2010 onder meer de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, de E3 Prijs en de proloog en de tijdrit in de Ronde van Frankrijk. Hij werd voor de vierde keer wereldkampioen tijdrijden..

Liesbet De Vocht Flandrienne
Liesbet De Vocht is zaterdag in Brussel tot Flandrienne van 2010 verkozen. De 31-jarige Belgische kampioene kreeg de voorkeur op Grace Verbeke, winnares van de Ronde van Vlaanderen. De voorbije twee jaar werd Grace Verbeke gehuldigd als beste Belgische wielrenster van het seizoen.

Yannick Eijssen voor Laurens De Vreese bij beloften
Yannick Eijssen miste de galavoorstelling in Brussel omdat BMC, de ploeg van Cadel Evans waarvoor Yannick volgend jaar als prof debuteert, verzamelen blies in de buurt van Milaan. De ouders, de zus en de vriendin van Yannick namen de honneurs waar.

Jasper Stuyven wint Parijs-Roubaix in regenboogtrui
Jasper Stuyven volgt Kevin De Jonghe op als Jonge Flandrien bij de junioren. Vorig jaar strandde wereldkampioen Stuyven op rang drie na De Jonghe en Guillaume Van Keirsbulck.

Joachim Vanreyten verslaat Deltombe als beste nieuweling
Het verschil tussen laureaat Joachim Vanreyten en Kevin Deltombe is miniem. Beide renners kunnen een waslijst aan topprestaties voorleggen. Zegekoning Vanreyten, die 17 keer won, was meteen bij de les en dat gaf de doorslag. Deltombe werd in maart niet genomineerd en dat brak Kevin zuur op bij de eindafrekening.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig