Christophe Brandt stopt met wielrennen
Foto: photonews
Christophe Brandt stopt met wielrennen. Dat kondigde de Belg aan net voor de start van de Ronde van Lombardije. Brandt krijgt geen contractverlenging bij Omega Pharma-Lotto en heeft geen andere aanbiedingen op zak.

Da carrière van Brandt liep allesbehalve over rozen. De beloftevolle Waalse klimmer werd in 2005 als uit de Tour gezet met methadon-sporen in het bloed. De schuld van een onvoorzichtige apotheker, zo bleek.

Het jaar nadien begon Brandt aan een mooie comeback met sterke prestaties in een Giro-etappe (2de), de Waalse Pijl (15de) en Luik-Bastenaken-Luik (16de), maar dan sloeg het noodlot opnieuw toe. Hij brak tijdens de Giro zijn ellenboog.

Een voorbode van wat nog komen moest, want in 2007 versplinterde hij bij een zware val tijdens de Schaal Sels in Merksem de linkerbovenarm, brak hij vier ribben, scheurde zijn milt en verloor hij een nier. Dat Brandt nadien weer op de fiets kroop, mag een half mirakel heten.

Hij reed in 2008 nog de Tour en verdiende een selectie voor de Spelen in peking, maar echt hoge toppen scheerde hij niet meer. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig