Vlaamse socialisten houden Visiecongres
SP.A-voorzitster Caroline Gennez Foto: bdw
De Vlaamse socialisten blazen dit weekend verzamelen in het Brussels Meeting Centre voor hun tweedaags Visiecongres. De eerste dag staat vooral in het teken van debatten, gesprekken en discussie. Zondag staat een politiek actualiteitscongres op de agenda, gevolgd door de gebruikelijke slotspeech door voorzitster Caroline Gennez.

Leidraad voor de tweedaagse is "De onvoltooide vernieuwing", een tekst waarin Gennez terugblikt op het parcours dat de sp.a de voorbije tien jaar heeft afgelegd en waarin ze een aanzet geeft tot een antwoord op de vraag hoe haar partij terug "in het hart en het hoofd" van de Vlamingen raakt.

De thema's die tijdens het Visiecongres aan bod komen, vloeien ook voort uit "De onvoltooide vernieuwing". Het gaat om "solidariteit waarmaken", "voorbij het materiële", "met beide voeten in de gemeenschap", "meer en beter Vlaanderen", "in het hart van elk gezin", "verbreden en verbinden" en "antennes aanscherpen".

Rond deze stellingen organiseert de partij zaterdag verschillende workshops, visiedebatten, gesprekken, enzovoort. Tijdens de panelgesprekken en debatten zijn vooral experten uitgenodigd om hun standpunten toe te lichten, zoals auteur en journalist Tom Naegels, de Kortrijkse cultuurintendant Wim Vanseveren en Bea Cantillon, de directeur van het Centrum voor Sociaal Beleid aan de Universiteit Antwerpen.

Tijdens een eerste workshop kregen de opgedaagde sp.a'ers zaterdagmorgen tekst en uitleg over hoe ze een geslaagde campagne kunnen uitstippelen voor de lokale verkiezingen van 2012. Want hoewel die stembusslag nog twee jaar verwijderd ligt, zijn verschillende lokale afdelingen stilaan bezig met de lijstvorming.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig