Nooit eerder werden er zoveel verboden producten in beslag genomen als in 2009. De verkoop ervan verloopt steeds vaker via illegale websites.
Gazet van Antwerpen kon het nieuwe jaarverslag van de multidisciplinaire hormonencel inkijken. Daaruit blijkt dat de politie vorig jaar maar liefst 60 procent meer illegale producten kon onderscheppen. 
 
'In 2008 vonden er 156 inbeslagnames van anabolica plaats', zegt Francis Clarysse, nationaal hormonenmagistraat. 'In 2009 steeg dit aantal inbeslagnames sterk, tot 250'. 
 
De anabolica komen voornamelijk uit Egypte en Thailand, maar ook in eigen land werden enkele fraudeurs gevat. Zo waren er twee broers die via een Nederlander, die ze op het internet hadden leren kennen, anabolen verkochten op liefst 17 koop- en biedwebsites. 
 
Internet speelt sowieso een cruciale rol in de dopinghandel. De verkoop van de verboden producten blijkt hoofdzakelijk te verlopen via illegale websites. Ook de verkoop van illegale geneesmiddelen via het internet neemt explosief toe. 
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig