Horrorfilm over Sinterklaas zorgt voor controverse
Foto: rr
In Nederland regent het klachten over een 'komische horrorfilm' over Sinterklaas. De toezichthouder voor de reclamesector stelt alvast een onderzoek in naar de reclamecampagne over de film van regisseur Dick Maas.

In 'Sint' wordt Sinterklaas geportretteerd als een bloeddorstige maniak die met veel plezier kinderen onthoofdt. De rol van Sinterklaas wordt gespeeld door Huub Stapel, die eerder al met regisseur Dick Maas samenwerkte aan Amsterdamned, De Lift en Flodder.

De Nederlandse Reclame Code Commissie heeft naar eigen zeggen "een groot aantal klachten ontvangen over reclame-uitingen voor de film".

Klagers achten de reclame-uitingen voor deze film niet geschikt voor jonge kinderen. Dit is overigens niet de doelgroep voor de film: de Kijkwijzer heeft de trailer van Sint die in de bioscopen draait geclassificeerd voor 12 jaar en ouder.

De Reclame Code Commissie gaat de klachten in haar eerstvolgende vergadering behandelen. Het trailerfilmpje van Sint werd sinds de lancering op internet honderdduizenden keren bekeken.

Ook het Belgische Sinterklaasgenootschap reageerde al geschokt op de visie van Maas.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig