'Els Clottemans grapte nog over anonieme brief'
Foto: pn
Tessa Nieuwlandt (23) uit Liedekerke moest dinsdag ook getuigen op het Tongers assisenproces over de parachutemoord. De vriendin van verdachte Els Clottemans zei dat ze het samen nog 'al grappend' gehad hadden over de anonieme brief die Clottemans naar Els Van Doren gestuurd had om haar te laten kiezen tussen minnaar Marcel Somers of echtgenoot Jan De Wilde.

De 23-jarige vriendin begint met een positieve noot over de verdachte: 'Ik heb Els heel graag. Ze zegt rechtuit wat ze denkt. Ze draagt het hart op de tong. Ofwel heb je haar graag, ofwel niet. Ze doet met mij zumba. Ze doet altijd erg enthousiast mee en roept ook luid. Het zal anderen niet aanstaan, maar mij stoort het niet', aldus Tessa Nieuwlandt.

CSI

Nieuwlandt zegt dat de anonieme brief 'goed bedoeld' was. 'Els vroeg zich af of ze misschien een anonieme brief zou sturen. De bedoeling was om Els Van Doren te doen kiezen. Ik heb al grappend gesuggereerd handschoenen te gebruiken en te zien dat er geen speeksel van haar aanhing', aldus Nieuwlandt.

'Vindt u dat grappig?', vroeg openbaar aanklager Boyen. 'We waren achttien en keken CSI', reageerde Nieuwlandt.

'Moederfiguur en gentleman'

Het leven van Els Clottemans kwam bij haar leeftijdsgenoten over als spannend. Ze deed immers parachutespringen, had een relatie met een veertiger die tegelijk een relatie had met een andere vrouw (Els Van Doren) en ze reisde naar Amerika omdat ze een oogje had op een andere parachutespringer.

Voor de reis naar Amerika was ze verliefd op Marcel Somers en na de Amerikatrip was het haar naar eigen zeggen uitsluitend om de seks te doen met Marcel.

'Over Van Doren vertelde Clottemans dat ze een heel goede vriendin was. Ik had niet de indruk dat Clottemans jaloers was op de positie van Els Van Doren. Daar bestond geen wrevel over.

Ze zei dat Van Doren een beetje haar moederfiguur was. Marcel Somers omschreef ze als een gentleman', aldus Nieuwlandt.