'Oostenrijk is een mengeling van techniek en fysiek, Duits voetbal', aldus bondscoach Georges Leekens maandag op een persconferentie in Diegem.

De Rode Duivels geven dinsdag in het Koning Boudewijnstadion Oostenrijk partij in een belangrijke EK-kwalificatiepartij in groep A. Op de wereldranglijst van de FIFA staat Oostenrijk momenteel op de 61e plaats, slechts één trapje hoger dan de Rode Duivels.

'De Oostenrijkers hebben hun EK-kwalificatieduels tegen Azerbeidzjan (3-0) en Kazachstan (2-0) en komen dus ongeslagen naar Brussel', zei Leekens. 'Ze zijn sterk op stilstaande fases en hebben met Marko Arnautovic (die momenteel bij Werder Bremen speelt, red.), een heel goede en dominante spits. Toch zie ik mogelijkheden voor mijn ploeg', vond de bondscoach, die pas na de training van maandagnamiddag een ploeg op papier zet. Eerder op de dag hielden de Rode Duivels in drie groepen (geleid door Vincent Kompany, Daniel Van Buyten en Timmy Simons) een lichte oefengalop.

Iedereen is er klaar voor

'Ik hoop dat we voor snelheid en diepgang kunnen zorgen, en dat het scorend vermogen op ons middenveld omhoog gaat. We gaan sowieso opnieuw aan de partij beginnen met het doelstelling om twee keer te scoren", zei de bondscoach. 'De meeste spelers zijn intussen gerecupereerd van de zware trip naar Kazachstan en iedereen is er klaar voor'.

Leekens zei eerder al dat hij een schitterende spelersgroep heeft. 'Ik heb een blind vertrouwen in mijn spelers', herhaalde hij. 'We zijn momenteel een inhaalbeweging aan het maken en moeten hard blijven werken om progressie te blijven maken op internationaal niveau', stelde hij.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in