Freire: 'Ik stop heel waarschijnlijk eind 2011'
Foto: reuters
Oscar Freire verzamelde al bijna alle ereplaatsen van Parijs-Tours. Maar op z'n 34ste pakte hij eindelijk de overwinning. Na de wedstrijd sprak hij over de vreemde sprint en zijn toekomst.

'De sprint pakte in mijn voordeel uit', reageerde Oscar Freire na zijn zege in Parijs-Tours. 'Ik zat in het wiel van McEwen toen die plots van richting veranderde. Ik heb een val nipt kunnen vermijden en het leek voorbij voor mij. Maar ik heb mezelf in de sprint kunnen herlanceren', aldus Freire.

'Ieder jaar probeer ik vooral in vorm te zijn op het WK, en dat was ook dit jaar weer het geval. Maar in Australië is alles wat slecht kon gaan voor mijn ploeg, slecht gegaan. Ik heb veel energie in de koers moeten steken. Ik heb een prachtkans de nek omgedraaid maar zo gaat dat nu eenmaal, Hushovd is een verdiende kampioen.'

'De toekomst? Ik sta nog tot eind volgend jaar onder contract bij Rabobank. In het begin van mijn carrière had ik me voorgenomen om door te gaan tot mijn 40 jaar... Ik besef dat de tijd erg snel gaat. Laten we zeggen dat ik met 90% zekerheid volgend jaar stop', aldus nog de Spanjaard.