Zdenek Stybar heeft de Superprestigecross in Ruddervoorde gewonnen. De wereldkampioen eindigde voor Bart Aernouts en Sven Nys. Stybar won dit seizoen al elke wedstrijd waarin hij startte.

De debuterende Niels Albert nam de snelste start en dook als eerste het veld in. Klaas Vantornout werd in de eerste bocht opgehouden en moest de cross beginnen vanop de 28ste plaats.

Ondertussen nam Zdenek Stybar vooraan resoluut het commando. Enkel Bart Aernouts kon hem de eerste ronde volgen. Een pelotonnetje met de andere favorieten volgde op vijftien seconden.

Telkens Stybar vooraan versnelde, moest Aernouts enkele meters prijsgeven en het gat stelselmatig weer dichtrijden. Nys, Sven Vanthourenhout en Albert leidden de achtervolging. Albert moest de rol even lossen na een valpartij maar sloot weer aan. 

 Aernouts en Stybar werkten goed samen, de twee koplopers liepen steeds verder uit. Met nog drie ronden te gaan, volgden Nys, Vanthourenhout, Albert, Wellens en Chainel op 35 seconden.

In de voorlaatste ronde gaf Aernouts het volle pond om Stybar achter te laten. Hij reed de zandbak helemaal door, Stybar moest van de fiets. Aernouts had een voorsprong van twintig meter, maar de wereldkampioen  vocht zich terug in het wiel.

In de laatste ronde was het de beurt aan Stybar om te demarreren. Hij pakte een tiental seconden op Aernouts, die niet meer kon terugkomen. Stybar won de eerste SP-manche voor de sterke Aernouts. Achter de twee hoofdrolspelers toonde Sven Nys zich de sterkste van de achtervolgers. Niels Albert eindigde in zijn eerste cross van het seizoen als zevende, Klaas Vantornout sleepte uiteindelijk nog een negende plaats uit de brand.

Uitslag:

1. Zdenek Stybar (Tsj) 59:38
2. Bart Aernouts op 0:05
3. Sven Nys 0:47
4. Steve Chainel (Fra) 0:48
5. Bart Wellens 0:54
6. Sven Vanthourenhout 0:59
7. Niels Albert 1:02
8. Kevin Pauwels 1:22
9. Klaas Vantornout 1:27
10. Tom Meeusen 1:36...