Leekens: 'Moeten niveau opkrikken'
Foto: photonews
De Rode Duivels geven dinsdag in Brussel Oostenrijk partij in hun vierde EK-kwalificatiepartij in groep A. Welke elf spelers bondscoach Georges Leekens dinsdag laat starten, is nog niet duidelijk, zei hij zondag op een persconferentie. Kompany keert wel zeker terug in de basis.

Bondscoach Georges Leekens is op zijn hoede voor overdreven optimisme na de 0-2 zege van de Duivels van vrijdag in en tegen Kazachstan.

'Het wordt belangrijk om te zien hoe de spelers reageren op de toch wel zware trip naar Kazachstan, het uurverschil en het kunstgras in Astana. De spelers hebben fysiek afgezien, het was een grote aanpassing. Momenteel sukkelen enkele internationals met kleine kwaaltjes, daarom werd de training van zondag ook afgelast', stelde Leekens. 'We moeten afwachten hoe de trainingen verlopen. Pas maandagavond of zelfs dinsdagmorgen zet ik mijn basisploeg op papier.'

'Wat het elftal betreft, zijn er voor mij geen zekerheden. Vincent Kompany (die geschorst was tegen Kazachstan, red.), een van de leidersfiguren in de groep, komt wel opnieuw in de basis, maar voorts zien we wel hoe alles evolueert. Ik ga niet uit van elf basisspelers. Wie speelt, is helemaal niet belangrijk. Ik heb positieve selectieproblemen, niet alleen in de aanvalslinie, maar ook in de verdediging. Daar houd ik wel van, zo creëer je concurrentie. Ik heb geen titularissen en geen reserven, wel één groep. We zijn met een project bezig en zullen er alles aan doen om de drie punten thuis te houden dinsdag', klonk het.

'Oostenrijk is wel van een ander niveau dan Kazachstan. Het valt af te wachten of zij behouden komen spelen in Brussel of voluit voor de drie punten gaan. Wij moeten alvast ons niveau opkrikken', verklaarde de bondscoach.

De Rode Duivels staan met drie punten uit evenveel wedstrijden op een voorlopige vierde plaats in de stand in groep A, achter Duitsland (9), Oostenrijk en Turkije (allebei 6).