De Leuvense lokale politie heeft zaterdagavond en -nacht 1.470 bestuurders gecontroleerd op hun alcoholgebruik achter het stuur. 33 van hen bleken te veel gedronken te hebben en van die 33 moesten er twee hun rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. Een bestuurder die niet gedronken had maar aan de controle probeerde te ontsnappen, zag zijn rijbewijs ook ingetrokken voor vijftien dagen. Dat meldt de Leuvense politie.

De controle, waaraan 27 agenten van de Leuvense politie deelnamen, vond in twee delen plaats. Tussen 18.30 uur en 21.00 uur controleerden de agenten 733 bestuurders op de Martelarenlaan. Daar liepen twaalf chauffeurs tegen de lamp.

Voetbalwedstrijd

Een man ging er bij het zien van de controlepost aan hoge snelheid vandoor maar werd door drie motoragenten en een politievoertuig klemgereden in de Meerdaalboslaan. Hij werd overgebracht naar het commissariaat en verklaarde daar dat hij geen tijd had om zich aan de controle te onderwerpen omdat hij naar een voetbalwedstrijd moest. De parketmagistraat besliste zijn rijbewijs voor vijftien dagen in te trekken.

Onverzekerde wagen

Later, tussen 22.00 en 01.00 uur, werd de controlepost opgesteld op de Naamsesteenweg. Daar moesten 737 chauffeurs een test ondergaan en bleken er 21 te veel te hebben gedronken. Een dronken man die aan de controlepost werd achtergelaten, mocht in de cel ontnuchteren.

Ten slotte betrapte de politie ook nog een bestuurder met een voorlopig rijbewijs die na 22.00 uur rondreed en een bestuurder met een onverzekerde wagen. Dat voertuig werd in beslag genomen.