Tijdens een grootschalige WODCA-actie in de provincie Antwerpen zijn in de nacht van zaterdag op zondag 7.598 voertuigen staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij 6.097 bestuurders werd een ademtest afgenomen en van hen bliezen er 369 (6,10 procent) positief. 215 bestuurders zaten zelfs boven de 0,8 promille.

Aan de actie namen 413 mensen van de lokale en de federale politie deel die op meer dan 44 plaatsen in de provincie controleerden. Behalve alcohol werd er ook gecontroleerd op drugs en daarbij werd voor het eerst ook de speekseltest gebruikt.

Van de 25 bestuurders die zo'n test moesten doen, wees die bij 9 van hen op het gebruik van drugs. 

Twaalf ongevallen

Er werden in de nacht van zaterdag op zondag ook 6.733 bestuurders op snelheid gecontroleerd en onder hen reden er 436 (6,5 procent) te snel. De politie trok 58 rijbewijzen onmiddellijk in.

Tijdens de WODCA-actie gebeurden twaalf ongevallen, waarbij er maar liefst acht keer vluchtmisdrijf werd gepleegd. In Heist-op-den-Berg reed een man, die onder invloed van alcohol was, in een gracht en op de Noorderlaan in Antwerpen veroorzaakte een dronken bestuurder rond 5 uur een kop-staart aanrijding.

Vechtpartij

Op de Hoogboomsesteenweg in Kapellen werd een bulldozer in beslag genomen wegens niet verzekerd. Het voertuig bleek gehuurd in Nederland.

De WODCA-ploegen van de politiezone Neteland moesten tot slot om 4 uur versterking leveren voor een vechtpartij aan dancing MAX in Herentals.