Chemiegroep Solvay gaat een fabriek bouwen voor de aanmaak van compounds van speciale polymeren op zijn site in het Chinese Changshu.

De opstart van de fabriek, die goed is voor een investering van 21 miljoen euro, wordt in het laatste kwartaal van 2012 verwacht. Dat heeft Solvay zondag bekendgemaakt.

De fabriek moet volgens Solvay tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar deze speciale polymeren in China. De fabriek moet ook 'gemakkelijk aanpasbaar worden met het oog op verdere expansie (...)'.

'Deze investering is een mooi voorbeeld van de Solvay-strategie om industrieel sterker te staan in snel evoluerende markten zoals China. De verkopen van onze speciale polymeren in Azië bedroegen al meer dan een kwart van de totale verkopen in de eerste helft van dit jaar', zegt Augusto di Donfrancesco, algemeen directeur van de Strategic Business Unit Specialty Polymers.

De groep Solvay heeft zijn hoofdkwartier in Brussel en telt ongeveer 17.000 werknemers in 40 landen. In 2009 realiseerde de chemiegroep, die op Euronext Brussel noteert, een geconsolideerde omzet van 8,5 miljard euro.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig