In Oudenaarde hebben veertig mensen in de nacht van zaterdag op zondag hun appartement moeten verlaten nadat een radio vuur had gevat en het brandalarm in het gebouw was afgegaan.

Het toestel werd geblust nog voor de brandweer ter plaatse kwam en na verluchting en CO-controles konden de bewoners terug naar hun appartement.

'De bewoonster slaagde erin het toestel op haar balkon te zetten en een bewoner van een andere flat bluste het met een poederblusser nog voor onze aankomst', zegt luitenant Dirk Daragas van de brandweer Oudenaarde.

Rookvergiftiging

'Door de rookontwikkeling ging het brandalarm af en een dertigtal bewoners van het gebouw verliet hun appartement. De brandweer hielp negen bewoners om hun flat te verlaten. Nadat het gebouw was verlucht en de nodige CO-metingen verricht waren, kon iedereen terug naar zijn flat.'

De veertig bewoners wachtten een korte tijd in een lokaal op het gelijkvloers. De eigenares van de radio is met een rookvergiftiging naar het ziekenhuis overgebracht. Haar flat is tijdelijk onbewoonbaar.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig