Zondag wordt al voor de 104e keer de wielerklassieker Parijs-Tours gereden. Zoals Philippe Gilbert, de winnaar van de voorbije twee jaar, het vorige zondag in Geelong al aangaf, moeten we zijn opvolger niet meteen tussen die renners zoeken die het WK reden.

- Volg Parijs - Tours live vanaf 15u30

Aan de klassieker werden enkele kleine wijzigingen doorgevoerd. Zo wordt de start nu gegeven in La Loupe en wordt op het einde de Côte de Pont Valent vervangen door de Côte de Beau-Soleil op goed elf km van streep, een iets lastigere klim met daarna smallere en bochtigere wegen. Daarna volgen nog de Côte de l'Epan en de Côte du Petit-Pas-d'Ane op vier km van de finish. Die finish ligt na 233 km nog altijd op de Avenue de Grammont.

Zoals Philippe Gilbert, de winnaar van de voorbije twee jaar, het vorige zondag in Geelong al aangaf, moeten we zijn opvolger niet meteen tussen die renners zoeken die het WK reden. Tenzij Oscar Freire, Romain Feillu, Borut Bozic of de Waal zelf er anders over beslissen, zal de jetlag immers zijn werk nog doen.

De mannen die hun voorbereiding in de Franco Belge gezocht hebben, krijgen dus de voorkeur. Van Belgische zijde zijn dat Kenny De Haes, Gert Steegmans, Jens Keukeleire en Sep Vanmarcke die het WK voor beloften zelfs liet schieten om alles op Parijs-Tours te kunnen zetten.

Ook Wouter Weylandt zal te duchten zijn net als Daniele Bennati, Alessandro Ballan, Anthony Ravard, Robert Wagner, Gerald Ciolek en Jimmy Casper. Ook Robbie McEwen, die geprikkeld zal zijn omdat hij het WK niet mocht rijden en omdat hij als een van de topspurters van het voorbije decennium Parijs-Tours nooit won, wordt een te duchten klant.