Nieuwe brieven opgedoken op proces parachutemoord
Foto: *
Assisenvoorzitter Michel Jordens begon vrijdag de zitting op het proces over de parachutemoord met de melding dat er weer een brief is aangekomen bij het assisenhof. Ook Jef Vermassen, advocaat van de burgerlijke partijen, en openbaar aanklager Patrick Boyen ontvingen een brief van een 'verlichte geest'.

'Dit keer stonden er wel een naam en adres op vermeld. Het gaat om Ronny Mariën', aldus voorzitter Jordens. Mariën uit Wellen is een rigger, die reserveparachutes herplooit. In het begin van het onderzoek was hij als deskundige aangesteld.

Mariën zelf onkent ten stelligste dat hij de auteur zou zijn van de nieuwe brief. 'Ik weet helemaal van niks', zei de man aan Belga.

Ook Jef Vermassen, advocaat van de burgerlijke partijen, ontving op kantoor een brief van volgens hem een verlichte geest. Ten slotte vertelde openbaar aanklager Patrick Boyen dat ook hij een schrijven van dezelfde Sherlock Holmes had gekregen.

Echtgenoot Els Van Doren vandaag verhoord

Nadien startte de zitting met het getuigenverhoor van enkele clubleden van Zwartberg. Ook echtgenoot Jan De Wilde van slachtoffer Els Van Doren en zijn huidige vriendin worden vrijdag als getuige verhoord.

Over de anonieme brief van donderdag, die naar de betrokkenheid van Eindhovenaar Marcel Somers verwees, werd vrijdag niet meer gesproken.