Humor Berlusconi doet weer stof opwaaien
Foto: afp
Met zijn hoogstpersoonlijke zin voor humor heeft de Italiaanse premier Silvio Berlusconi zondag in Milaan op een partijfeest zijn aanhang weer op de hand gekregen. 'Links wil me steeds maar naar huis sturen, maar dat geneert me, want ik heb twintig huizen en ik zou niet weten welk ik moet kiezen', grapte hij.

De soms bedenkelijke humor van Berlusconi viel het voorbije weekeinde dan weer minder in de smaak bij de joodse gemeenschap en het Vaticaan.
Zo vertelde hij zaterdag een mop over een joodse familie die tijdens de Holocaust een andere jood verstopte, een enorm maandelijks huurbedrag aanrekende en hem vervolgens niet op de hoogte bracht van het einde van de oorlog. In een andere mop bezigde Berlusconi dan weer een blasfemische term die de naam van God beledigde.

De Osservatore Romano, het dagblad van het Vaticaan, bestempelde de grappen van de Italiaanse regeringsleider als 'betreurenswaardig'. 'Ze beledigen zonder onderscheid de gevoelens van gelovigen en de herinnering aan zes miljoen slachtoffers van de Shoah', aldus het blad.