Glastonbury op vier uur volledig uitverkocht
Foto: belga
De ruim 137.000 tickets voor het vermaarde rockfestival in het Engelse Glastonbury zijn in iets meer dan vier uur aan de man gebracht. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC.

Festivalgangers konden zich vanaf zondag laten registreren op de website van Glastonbury en tot acht tickets reserveren. Ze moesten een waarborg van 50 Britse pond betalen. In april moet de rest van de ticketprijs afgerekend worden. Kaartjes kosten 195 Britse pond (223 euro).

Het festival verkocht acht uur sneller uit dan vorig jaar. Door de massale
belangstelling waren er problemen met de toegankelijkheid van de website. 'We verontschuldigen ons bij degenen die geen tickets te pakken kregen. We wensten dat er een manier was om iedereen binnen te laten', meldde de organisatie.

Glastonbury staat te boek als het hoogtepunt van de Britse festivalzomer. Het festival blies dit jaar veertig kaarsjes uit en vierde dat met topacts als Stevie Wonder en Muse. Ook U2 was geboekt, maar de Ierse band moest wegens de rugblessure van Bono verstek laten gaan.

De affiche voor 2011 wordt pas in de lente van volgend jaar bekendgemaakt. Het festival vindt plaats van 22 tot 26 juni.