Standard heeft op Sclessin Anderlecht vernederd met 5-1. Op de zege van de Luikenaars was niets af te dingen. Ex-Anderlechtenaar Tchité scoorde twee keer. Anderlecht blijft tweede op vijf punten van leider Genk, Standard nadert tot op 1 punt van paars-wit.

Standard kreeg de gedroomde wedstrijdstart. Nadat het spel in de eerste minuten werd stilgelegd omdat Proto met papierproppen bekogeld werd, sneed Defour een vrije trap scherp aan. Leye kopte aan de eerste paal ongehinderd binnen, weliswaar vanuit buitenspelpositie.

Anderlecht knutselde enkele mooie aanvallen in elkaar, maar Standard counterde scherp. Leye raakte de lat, aan de overkant misten Suarez en Lukaku opgelegde kansen.

Beide ploegen gingen vol door en enkele zware tackles waren het gevolg. Mazuch en Cyriac kwamen goed weg met geel. Het zat er helemaal op toen een gemene aanslag van Pocognoli op de enkels van Biglia onbestraft bleef en Polak en Gillet zich revancheerden op Ciman. Kapitein Deschacht moest zijn hele ploeg uit de buurt van de scheidsrechter houden.

Na de pauze drukte Standard door. Landskampioen Anderlecht kon nog wel sporadisch dreigen, Lukaku raakte de lat en Bolat stond de hele tijd sterk te keepen. Maar toen Carcela Tchité de 2-0 voorschotelde, verloren de Brusselaars hun elan.

Enkele minuten na de 2-0 krulde Tchité zijn tweede doelpunt van de avond heerlijk in de verste hoek. De spelers van Anderlecht reageerden gefrustreerd, Standard kreeg nog mooie kansen om de voorsprong uit de breiden.

Maar de goal kwam letterlijk uit de lucht vallen aan de andere kant. Waar niemand meer op rekende gebeurde. Ramos verkeek zich op een hoge bal, Boussoufa knalde staalhard in één tijd in de kortste winkelhaak.

Paars-wit kreeg weer hoop, creëerde opnieuw kansen, maar sprong er slordig mee om. De aansluitingstreffer kwam er niet, invaller Bokanga maakte er zelfs nog 4-1 van. Carcela maakte de afstraffing helemaal compleet.