In de nacht van zaterdag op zondag is in de GB aan de Antwerpsesteenweg in Gent een 25-jarige winkelbediende op heterdaad betrapt tijdens een inbraak. De vrouw zou al een jaar lang diefstallen plegen, de buit kan oplopen tot tienduizenden euro's.

De uitbater had al langer vermoedens van diefstal. Zo verdwenen er op regelmatige basis heel wat sloffen sigaretten. De man nam daarom een detective onder de arm. Die vatte de voorbije nacht post aan de vestiging en alarmeerde rond 04.30 uur de politie omdat hij iemand de winkel zag binnendringen.

De politie kon de dievegge ter plaatse inrekenen met 38 sloffen sigaretten, goed voor een straatwaarde van 1.700 euro. Tijdens het verhoor bekende de vrouw uit Gent dat ze de week voordien ook al langs was geweest. Als bediende had ze een sleutel van de winkel en wist ze waar de sleutel van de sigarettenkast lag. Vermoedelijk nam ze al een jaar lang op regelmatige basis sloffen mee. Het totale verlies kan oplopen tot tienduizenden euro's.

De dame beweert dat ze telkens alleen inbrak, maar de buit via een vriendin wel doorverkocht in het Turkse milieu. De vrouw was in 2007 al eens veroordeeld voor diefstal. De onderzoeksrechter heeft haar niet aangehouden, maar ze mag zich wel aan een snelle dagvaarding verwachten.