Club Brugge heeft dankzij een schitterende eerste helft van uitblinker Vargas met 3-2 van AA Gent gewonnen. Club kwam 3-0 voor, Gent krabbelde net niet helemaal terug.

Club startte het felst in een geanimeerde eerste helft. Het dwong enkele kleine kansen af, maar scoren lukte niet. Gent dreigde enkel via een vrije trap van Azofeifa.

De match brak na een kwartier open toen Suler onder een lange bal ging en Kouemaha na een knappe borstcontrole en dito schot zijn eerste competitiegoal maakte.

Een kwartier later stond het al 3-0, na twee flitsende acties op links van Ronald Vargas. Eerst schilderde hij de bal op het hoofd van Geraerts, daarna zette hij twee verdedigers in de wind, kwam naar binnen en knalde de derde Brugse goal erin.

Gent probeerde iets terug te doen en dat lukte ook, via El Ghanassy. Hij kopte een perfecte voorzet van Tim Smolders voorbij de jonge Colin Coosemans.

Net voor de pauze moest Gent een penalty krijgen na een fout van doelman Coosemans op Coulibaly, maar de scheidsrechter legde de bal niet op de stip. Brugge mocht met 3-1 gaan rusten.

In de voetballend weinig voorstellende tweede helft dwong Gent Brugge naar achteren, maar bij een schaarse Brugse uitbraak ging Duarte in de fout op Dirar. Wel penalty deze keer, maar kapitein Hoefkens schoot tegen de binnenkant van de paal.

Bij een vrije trap van Bernd Thijs even na het uur, hadden de Gentenaars het geluk aan hun zijde. Het schot week af op de muur en Coosemans raakte de bal nog net met zijn vingertoppen. 3-2 en weer een match.

Kouemaha verscheen nog tweemaal alleen voor Jorgacevic, maar kon de match niet beslissen.

Brugge bibberde doorheen de laatste minuten, maar pakte toch de belangrijke drie punten. Het klimt naar een gedeelde zesde plaats in het klassement, op tien punten van leider Genk.