De Zweedse topcoach Sven-Göran Eriksson heeft zondag een tweejarig contract ondertekend bij de Engelse tweedeklasser Leicester City. Dat maakten The Foxes zondag bekend op de clubwebsite.

De 62-jarige Zweed volgt bij Leicester Paul Sousa op, die vrijdag ontslagen werd omwille van de slechte resultaten van de club. Leicester staat momenteel na tien speeldagen op de op twee na laatste plaats in het Championship, met amper acht punten.

Eriksson was eerder trainer van onder andere Lazio Roma, Benfica, Fiorentina en Sampdoria. Tussen 2001 en 2006 was hij Engels bondscoach. Nadien coachte hij onder andere Manchester City, de Mexicaanse nationale ploeg en was hij kortstondig directeur van de Engelse vierdeklasser Notts County. Op het voorbije WK in Zuid-Afrika nam hij Ivoorkust onder zijn hoede.

De Zweed kijkt uit naar zijn nieuwe baan. 'Ik ben heel erg blij dat ik de nieuwe manager van Leicester City ben geworden. Ik ben zeer gemotiveerd voor deze uitdaging en kijk uit naar het ontmoeten van de spelers, de fans en het behalen van succes met de club', klonk het.