Twee inspecteurs van de Antwerpse politie zijn minstens een week arbeidsonbekwaam nadat ze in de nacht van zaterdag op zondag betrokken waren geraakt in een ongeval tijdens een wilde achtervolging. Dat bevestigt de woordvoerder van de lokale politie Antwerpen.

Het tweetal had de achtervolging ingezet op een Peugeot 306 die zich aan een Wodca-controle op de Singel in Borgerhout wilde onttrekken. Het kwam tot een wilde achtervolging, waarbij de Peugeot snelheden tot 160 kilometer per uur haalde in de bebouwde kommen van Borgerhout en Deuren. Vervolgens verliet de wagen het Antwerpse grondgebied richting Massenhoven.

Aan de Liersebaan in Massenhoven werd de wagen ingehaald door een patrouille, die de bestuurder en twee inzittenden aanmaande om te stoppen. Die wilden daar echter niet van weten en reden in op het politievoertuig. De twee inspecteurs zijn ten gevolge van het ongeval een week arbeidsonbekwaam.

Vervolgens zette de Peugeot zijn tocht verder via de E313 richting Antwerpen. Ter hoogte van de afslag Borgerhout reed hij vol over een stopstick en spijkertapijt en belandde in de vangrail. De drie inzittenden konden echter te voet ontkomen via het aanpalende Rivierenhof en werden nog niet teruggevonden door de politie.

De wagen werd in beslag genomen voor sporenonderzoek. Het is vooralsnog onduidelijk waarom het drietal zich aan de controle wilde onttrekken.