'Clottemans toonde totaal geen respect voor ons'
Foto: belga
De familie van de vermoorde Els Van Doren uit Ranst barstte vrijdagnamiddag in tranen uit toen er beeldfragmenten werden getoond van een videoverhoor van echtgenoot Jan De Wilde. Ook advocaten Jef Vermassen en Ann Govers hadden de tranen in de ogen toen De Wilde vertelde dat hij het gemeen vond dat Els Clottemans als laatste het lichaam van Van Doren ging groeten.

'We hadden uitdrukkelijk gevraagd om Babs (Els Clottemans) niet te laten komen. Een dag na ons afscheid van Els daagde ze toch op. Ik weet niet hoe ze zich heeft voorgesteld', aldus Jan De Wilde.

Daarna heeft Els Clottemans duidelijk aan De Wilde laten weten dat ze Els Van Doren toch is gaan groeten. Die daad heeft De Wilde naar eigen zeggen veel pijn gedaan.

Bidprentje

Ook bij andere ontmoetingen met Els Clottemans was het De Wilde opgevallen dat de jonge vrouw raar deed. 'Na de dood van Els ging ik haar spullen ophalen in de club in Zwartberg. De teneergeslagenheid bij andere clubleden was groter dan bij haar. Clottemans kwam ook bij ons thuis voor foto’s voor het bidprentje. Ze vertelde toen over de buitenechtelijke relatie met Marcel Somers en ze zei dat Els (Van Doren) heel jaloers was. Clottemans had totaal geen respect voor Els, mijn vrouw en de moeder van Vincent en Karol', vertelde Jan in het verhoor.

Jan De Wilde en zijn zoon Vincent zochten in de zittingszaal steun en troost bij elkaar. Omdat de emoties te groot werden voor de burgerlijke partijen, hun advocaten en de jury, besliste voorzitter Jordens de zitting even te schorsen.