Zowat 5.300 personeelsleden van de NMBS zullen vanaf maandag 4 oktober uitgerust zijn met nieuwe uniformen van de hand van de Belgische ontwerper Olivier Strelli. De nieuwe outfit werd vrijdag door de spoorwegmaatschappij voorgesteld.

Het huidige plunje van de treinbegeleiders, het stationspersoneel en het verkoopspersoneel van de NMBS dateert alweer van 1999.

De NMBS vond het dan ook hoog tijd om zijn werknemers in een nieuw jasje te steken, dat "het NMBS-imago en de waarden van het bedrijf mee ondersteunt".

Vijf firma’s dienden een ontwerp in en uiteindelijk werd UDC Corporate Fashion uitgekozen met een ontwerp van Olivier Strelli.

Het nieuwe uniform bestaat uit een hoofddeksel, hemd, vest, broek, riem en das of halsdoek met clip. Voor de winter komen daar nog een herenpullover of damescardigan, winterbroek of -rok, wintersjaal en anorak bij. Naargelang de functie moet het personeelslid bepaalde onderdelen van het uniform dragen.

De basiskleuren van de outfit zijn grijs en blauw. De hoofdkleur van de hoedjes varieert, naargelang de functie, van donkerblauw tot oranje.

Het nieuwe uniform voor de 5.300 personeelsleden betekent voor de NMBS een investering van 6,8 miljoen euro.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in