Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag een verzoek om uitstel van executie van een vrouw uit de staat Virginia afgewezen. Het is bijna een eeuw geleden dat in Virginia een vrouw werd terechtgesteld. De executie van de 41-jarige Teresa Lewis staat voor donderdag gepland en gebeurt door middel van een dodelijke injectie.

Twee van de drie vrouwelijke rechters van het hof wilden wel ingaan op het verzoek tot uitstel van executie. De meerderheid van het panel van rechters was daar echter tegen.

Vrijdag werd het verzoek tot uitstel al afgewezen door de gouverneur van Virginia, Bob McDonnell.

Lewis is ter dood veroordeeld voor haar aandeel in twee moorden. Zij heeft bekend in oktober 2002 twee mannen met geld en seks te hebben betaald om haar man en stiefzoon om te brengen, zodat ze 250.000 dollar aan levensverzekering zou kunnen opstrijken. De twee mannen die de moorden hebben gepleegd kregen daarvoor levenslang. Een van hen pleegde in de gevangenis zelfmoord.

In Virginia werd in 1912 voor het laatst een vrouw terechtgesteld. De laatste executie van een vrouw in de Verenigde Staten was vijf jaar geleden, in Texas.