Singin’ in the rain…
Foto: Bouwen & Renoveren
Regendouches zijn een hype. Je vindt ze in tal van vormen en ook de grootte van de douchekop is heel variabel. Gezien het grote succes komen er alsmaar nieuwe modellen bij, zoals de Euphoria en de kleurrijke handdouches Rainshower® Next Generation.

Euphoria

Euphoria is een prijsvriendelijke serie van douchesystemen, glijstangsets en losse handdouches met een slanke, platte vorm en een modern, minimalistisch design. De lijn omvat glijstangcombinaties van 700 mm en 1000 mm, zes handdouches met een sproeikop van 110 mm diameter, en 2 hoofddouches.

Prima voor een nieuwe badkamer, maar ook voor renovatie. Dankzij de variabele muurbevestiging kan de glijstang eenvoudig over de bestaande gaten worden gemonteerd. De handdouche is verkrijgbaar met een regenstraal of als regendouche met een bijkomende straal naar keuze (een stimulerende massagestraal, een bruisende champagnestraal of een natuurlijke straal).

Een voordeel van het Euphoria douchesysteem is dat je met behulp van een omsteller de hoofddouche kan veranderen in een handdouche. Zo heb je het genot van de regendouche als je haren nat mogen worden, en kan je met de handdouche douchen als je je haren droog wil houden.

Rainshower® Next Generation

Ook de nieuwe Rainshower® modellen zijn een prijsvriendelijke en welkome toevoeging aan het regendouchesegment. De Rainshower® systemen hebben een geïntegreerde omschakeling voor een vlotte omschakeling van hoofdnaar handdouche, en kunnen eveneens zonder veel moeite worden geïnstalleerd. De glijstangsets hebben in hoogte verstelbare bevestigingspunten waardoor de bevestigingspunten van de oude glijstang benut kunnen worden. Het is dus heel eenvoudig om de nieuwe glijstang over bestaande gaten te monteren.

Wat bij de Rainshower® modellen vooral opvalt, is de combinatie van een moderne uitstraling met innovatieve kleuren: wit met groen en chroom met grijs of geel voor de zon, rood voor de liefde, mysterieus blauw... Deze uitvoeringen worden gecombineerd met een schitterend design en een hoogglanzend chromen handgreep.

Aangezien volgens een enquête meer dan 60 procent van de gebruikers enkel het ‘Rain’ sproeipatroon gebruikt, werd bewust beslist om af te zien van diverse sproeipatronen. De douches hebben dan ook één en hetzelfde straaltype: fijne druppels die het effect geven van een regenbui.

Duurzame technologieën

De nieuwe douchesystemen garanderen een spaarzaam gebruik van water en energie, terwijl ze tegelijk bijzonder onderhoudsen gebruiksvriendelijk zijn.

  • De meeste regendouches hebben een hoog waterverbruik. Dit is niet het geval bij douches die zijn uitgerust met GROHE EcoJoy® bijvoorbeeld. Douches waarin deze technologie is ingebouwd, verbruiken slechts 9,4 liter per minuut (normaal verbruik 15 liter per minuut), zonder het waterplezier te verminderen. Zo kan je groener leven en toch van het zelfde doucheplezier genieten. Via een knop op de douchegreep of aan het sproeioppervlak kan je de watertoevoer beperken met 50%, zonder een gedeelte van de sproeigaatjes af te sluiten en zonder af te doen aan het doucheplezier.
  • DreamSpray® is een technologie die het water perfect gelijkmatig over de vele sproeigaatjes van de douchekop verdeelt, waardoor ook bij een waterbesparende instelling iedere straalsoort nog optimaal functioneert. Het resultaat: perfecte straalpatronen en maximaal doucheplezier.
  • Voor de optimale veiligheid staat de CoolTouch® technologie garant. Met CoolTouch® kan je douchestangen en douchekoppen altijd aanraken zonder je vingers te branden, want het waterkanaal in de douche wordt thermisch geïsoleerd.
  • StarLight® garandeert je dat elke chroomlaag jarenlang zijn stralende, spiegelachtige glans behoudt. Deze technologie creëert een gelijkmatig glanzende chroomlaag en staat bekend als de beste ter wereld.

Dit dossier valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.